‘Muhaliflerin başına çuval geçirildi’

ABD ve İngiliz büyükelçilerinin göstere göstere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gizli veya açık buluşmaları, sadece CHP içinde değil Millet İttifakı içinde de destek olarak yorumlandı ve...

ABD ve İngiliz büyükelçilerinin göstere göstere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gizli veya açık buluşmaları, sadece CHP içinde değil Millet İttifakı içinde de destek olarak yorumlandı ve sarsıcı oldu. Çünkü onlara göre de ortada açık bir tercih ve dayatma var.
Bu dayatmayı Millet İttifakı partileri içlerine sindirirler mi bilemem ama Kılıçdaroğlu'nun aleni bir biçimde o güçlerce dışlanmasından bir hayli de memnunlar. En başta da aylardır İmamoğlu güzellemeleri yapan İP Genel Başkanı Meral Akşener memnun.
Tabii bunda Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partiden 5'inin sağ cenahtan gelmesinin de etkisi var.
Kısaca, Akşener dahil hiçbiri Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyor. Dahası küresel güçler de CHP kimlikli bir siyasi aktörün Türkiye'de bir seçimi kazanamayacağını biliyor. Kılıçdaroğlu'nun havaya girdiğini gördükleri için de apar topar ve biraz da diplomatik teamülleri altüst eden bir biçimde İBB Başkanı İmamoğlu'na koştular.
Bunu da Türkiye'de çok ciddi bir ABD ve İngiltere...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 355 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.199 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.075 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar