İmamoğlu, yeni nesil siyasetçi mi?

Yeni nesil siyaset ve siyasetçi meselesi sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın gündeminde. Derin bir altüst oluşun yaşandığı, klasik ideolojilerin devre dışı kaldığı, yeni üretim ve iletişim araçlarının dünyayı kuşattığı bir çağda, doğal olarak kendi siyasetini üretecek ve yeni siyasetçi çıkartacak.

Bu kaçınılmaz bir durum.
Herkesin merak ettiği yeni nesil siyaset ve siyasetçinin nasıl olacağı? Son iki yüzyıla sanayi devrimiyle damgasını vuran Batı'da bazı ipuçları var; Post- Truth siyaset ve "milliyetçi dalga" gibi. Ancak merkezde buluşmanın beklendiği bir zaman diliminde bu iki akım da toplumları korkutuyor.
Çünkü biri yalanları gerçek gibi sunuyor öteki de ırkçı-ötekileştirici bir siyaset dili kullanıyor.
Her ikisinin de Türkiye'de yansımaları var ama henüz geniş kitleleri etkileyecek güçte değil. O noktaya gelirler mi göreceğiz. Bunun ilk işaretini "yeni nesil siyasetçi" tartışmasında görüyoruz. O da kavramın içi boşaltılarak ve albenisi üzerinden yürütülüyor.




YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.620 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum