Maske değiştirme şampiyonası

On dört senedir ülkenin yönetim kademesini işgal eden çekirdek kadro “hem suçlu, hem güçlü” rolünü oynamada şampiyon olduğu kadar, sıklıkla rol kesme ve maske değiştirme becerisinde de en ileri...

On dört senedir ülkenin yönetim kademesini işgal eden çekirdek kadro “hem suçlu, hem güçlü” rolünü oynamada şampiyon olduğu kadar, sıklıkla rol kesme ve maske değiştirme becerisinde de en ileri derecede görünüyor.

Dolayısıyla, bütün bu dallarda birer “şampiyonluk madalyası”nı hak ediyorlar. Hiç mübalâğasız...

Ama, biz yine de o madalyalık konuları açmayı ve meselenin detayına inmeyi biraz sonraya bırakarak, önce önemli noktanın altını çizelim.

Bazı kimselerde artık kronik hale gelen ve safi zihinleri bulandırma etkisi yapan “peşin hüküm”leri red ve izâle için hemen başta ifade edelim ki: Mâsum kanı döken bütün terör örgütlerini evvel-âhir lânetliyoruz. 

Dahası, onlara arka çıkan, destek veren, moral takviyesi yapan, yahut onların galibiyetini isteyen iç ve dış ihanet odaklarını da Allah’a havale ediyor ve tez elden hak ettikleri cezayı bulmalarını diliyoruz.

Bu hatırlatmalardan sonra, şimdi asıl konuya geçiyoruz.

Şimdilerde hain dediklerinizle yıllarca can-ciğer olmadınız mı?

Siz yıllarca “En büyük düşmanımız Ergenekon” maskesiyle ortalıkta dolaşıp durmadınız mı?

Sonra, her nasılsa birden çark edip “Bu işte bir hata var. Meğerse onlar da mağdur imiş” maskesini yüzünüze geçirmediniz mi?

Böylelikle, ifrattan tefrite yatay geçiş yapmadınız mı?

Allah aşkına, bu nasıl bir tavır, bu ne biçim biçim zihniyet?

Yâhû, sizin hain veya düşman gördüğünüze herkesin bir anda “toptan düşman” ve dost gördüğünüze de herkesin bir anda “toptan dost” olması mı lâzım?

Toplum bunu yapmaya, sizin gibi davranmaya mecbur mu?

Sizin tavrınıza bakılırsa mecbur. Çünkü, insanları kendi fâsid kıstasınızla katagorize ediyor ve hemen anında “dost” ya da “düşman” sınıfına dahil ediveriyorsunuz.

Dahası, bunda bile güvenilir bir istikrar ve istikametiniz yok; zira, dost ile düşmanın yerini de şaşırtıcı bir hızla hemen değiştirebiliyorsunuz.

İşte, böylesine üstün bir maharetle maske değiştirebilme becerisinden dolayı madalyayı hak ediyorsunuz.

* * *

Siz yıllarca “Kardeşim Esad” maskesiyle de dolaşıp durmadınız mı?

Sonra, bir de baktık ki ne görelim? O gitmiş, yerine “En büyük düşmanımız Esed” maskesi gelmiş. Bu âni maske değiştirmeleri, gerçi bize çok pahalıya mal oldu; fakat, bunun daha ne kadar sürüp gideceği meçhûl.

Meçhûllükten çıkan tek şey, hesap edemediğiniz mülteci akını, bir süre destek verdiğiniz IŞİD terörü ve sizin “Esed, bugün yarın düşecek-gidecek” şeklindeki basiretsiz Suriye politikanızın iflâsıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar