Yürek sözüyle, düşebilsem toprağına!

Azerbaycan’daydık geçtiğimiz hafta. Benim de kitaplarımın yayıncısı olan H Yayınları’ndan çıkan bazı çocuk kitaplarının İpekyolu Neşriyat tarafından Azerbaycan’da...

Azerbaycan’daydık geçtiğimiz hafta. Benim de kitaplarımın yayıncısı olan H Yayınları’ndan çıkan bazı çocuk kitaplarının İpekyolu Neşriyat tarafından Azerbaycan’da yayınlanması vesilesiyle bir dizi konferanslar vermeye, buluşmalar gerçekleştirmeye gittik.

TİKA’mızın ve onu temsilen Adem Urfa’nın çok değerli katkılarıyla düzenlenen organizasyon için Türkiye’den Hayati Bice, Firdevs Kapusızoğlu, Veysel Akkaya ve Mustafa Tatcı ile yayıncı Abbas Kurbanov’la birlikte Aziz Sultanov ve Reyhan Yusufkızı gibi değerli yazarlarla ve kitaplarıyla buluştuk.

Üniversite ve liselerde, yayın dünyasında ve çeşitli kuruluşlarda Yesevi ve Yunus ekseninde gönül coğrafyamızı mayalayan tevhid dini İslam’ın yüreğinde atıp durduk birlikte. Maneviyatı hadım edilmiş bugünün tektip küresel kültüründen kendi geleneğimizin ve geleceğimizin aynasına bakmaya çalıştık Türkiye’den Azerbaycan’dan dostlarla birlikte.

***

Buraya birkaç yıl önce gelmiş, Bakü’de Yahya Şirvani hazretlerinin makamında ve Şamahı’nın Avahıl köyündeki Pir Ömer Halveti’nin bir ceviz ağacının mevkiinde kalan makamında niyaz etmiştik. Tez vakitte bir türbe yapılarak buranın ruhunu ihya eden canlı sözleri yeniden yükselsin semaya demiştik. Karlıydı etraf, hava soğuktu. Bu sefer ise taze bir bahar bütün coğrafyaya yeşil örtü giydirmişti.

Geldiğim yerlere bir daha gelmeyi çok severim. Hatta mümkün olsa defalarca. Aşinalık oluştukça zevk artar çünkü. Bilmeye başladıkça yaklaşırsın, her gittiğin yerin yerlisi olmaya başlarsın. Nitekim aramızda buraların müdavimi hocalarımız olduğundan unutamadıkları o meşhur kahvaltıyı yeşil çimlerin üzerinde bir daha edebildiler mesela! Çocukluğumuzun kaymağı, peyniri, tereyağı eşliğinde!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar