Seçimlerin galibi!

Erken seçim deyip duruyoruz. Aslında her şey kendi zamanında vuku buluyor. Ne kadar az vakitte bu çok çetrefilli süreç tamamlanırsa o kadar az çekişme, cedelleşme, o kadar az yalan dolan kampanyası, o kadar az nifak fesat...

Erken seçim deyip duruyoruz. Aslında her şey kendi zamanında vuku buluyor. Ne kadar az vakitte bu çok çetrefilli süreç tamamlanırsa o kadar az çekişme, cedelleşme, o kadar az yalan dolan kampanyası, o kadar az nifak fesat fitne yaşayacağız diye pek çok kişi için için sevindi bu haberi duyunca.

Bu hale geldik çünkü işte. Demokrasinin edebi ve işleyişi içinde hallolmayan kuvvet çekişmelerini ille meşruiyet dışı yöntemlerle halledelim derken herkesi kendi menfaatine kendi ikbal hırsına kilitledi bu sistem.

Gül Cumhurbaşkanı iken bir gün Anadolu yakasına motorla gelip sahile çıkacaktı. Vapur iskelesinin hemen yanındaki balık lokantasında oturan laik kitlenin çatal bıçaklı protestosuna maruz kalmıştı. Gezi günlerinin hemen akabindeydik. Hiçbir şey olmamış gibi devam etmişti yoluna.

Şimdi o kitlenin kendi içinde Türkiye’ye söz söyleyecek bir lider çıkarma uğraşı sürerken Gül’den medet umduklarını gündelik konuşmalarda duyuyor ve Allah’ın cümbüşü diyorum. Gül, o protesto karşısında sustuğu için belki de o kitleyi hiçbir zaman karşısına almadı.

***

Bu işler böyledir. Orada Gezi protestolarından mülhem çatal bıçak sesleri yüzünüzde patlarken susarsanız burada muhalif tuzakların geniş ittifak pazarlığına -birileri anlaşamadı diye- yem de olursunuz. Maksat hakkaniyet adalet olduğunda bütün ittifak pazarlıklarının ötesinde bir mert duruş vardır çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar