Gönül vatandır, Hak galip!

Karşımıza kim çıkarsa ezer geçeriz diyor Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ya ne deseydi? Üzerimize gelip kanımızı emin, baş eğelim, onlarca Gezi, yüzlerce 15 Temmuz yapmayın diye sinip ehlileşelim, ne de olsa insan...

Karşımıza kim çıkarsa ezer geçeriz diyor Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ya ne deseydi? Üzerimize gelip kanımızı emin, baş eğelim, onlarca Gezi, yüzlerce 15 Temmuz yapmayın diye sinip ehlileşelim, ne de olsa insan hakları cart curt, zalime de eşit hak tanıyalım diye kıvırıp dursa mıydı?

Kadın erkek çoluk çocuk ayırmadan gencecik sivilleri askerleri polisleri, sinsice katleden teröre evet mi deseydi, buyrun devam edin! Otuz yıldır kıyım yapan ve gencecik çocukların eline silah verip nefret aşılayarak kullanan, ölüleri gelince onları dahi siyasi amaçla kullanan taşeron katillere tırlar dolusu mühimmatla destek veren müttefikimiz karşısında eyvallah deyip sinse miydi?

Uluslararası ölçekte yalan dolan haberlerle, yıpratma kampanyalarıyla, hileli mahkemelerle, çocukları bile kandıramayan algı operasyonlarıyla, hepimizin zekasıyla alay eden vasatlıktaki diplomasisiyle, ekonomik müdahaleleriyle bu kanlı sömürgeciliğe baş eğelim diye daha da üstümüze gelmesine razı mı olaydık?

NATO neredeydi, BM neredeydi, insan hakları örgütleri neredeydi? Birileri burnumuzun dibinde insanları kesip doğrarken, biz neler pahasına milyonlarca insana hayatımızı, evimizi barkımızı açmışken, halkına karşı kimyasal kullanan rejimlerle işbirliği yapan güçlerin rengarenk boyalı medyasında vicdan neredeydi?

***

Amerika, siviller için endişeliyiz diye açıklama yaptığında daha da içeri kaçmadı mı vicdan? Afganistan’da yüz binlerce, Irak’ta milyonlarca, Suriye’de keza milyonlarca insanın katledilmesine göz yuman, bizzat işgal eden, kan döken bir gücün bir avuç insan için (ki onları da kalkan olarak kullanıp kurtulmalarına izin vermeyerek) endişelendiğini görmek gerçekten çok ironik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar