Ateşe kesilmiş dizelerin yürek yakan bahçesinde!

Türkiye’mizin şiirini kan ter ve gözyaşıyla hep birlikte yazdık, yazıyoruz diyerek kalemime mürekkep olmuş edebiyatçıların sesinden kendi memleketimin nefesini çekmeye çalıştığım...

Türkiye’mizin şiirini kan ter ve gözyaşıyla hep birlikte yazdık, yazıyoruz diyerek kalemime mürekkep olmuş edebiyatçıların sesinden kendi memleketimin nefesini çekmeye çalıştığım üçüncü yazı.

Erdoğan’ın Başkan seçildiğinde Külliye’de başladığı konuşmasına Edip Cansever’in bir şiiriyle başlamasından hareketle, ne de olsa her vatandaş biraz yaşayan Türkiye’nin şairidir bizde diyerek. Devam edelim.

1974 baskısı tozlu bir şiir kitabı elimde. ‘Eski Şiirin Rüzgarıyle.’ Yahya Kemal. Anın hüzün ve şiddetini akıtmaya içine daldığım Boğaz’ın sularında, en diplerdeyken, elbette şarkılardı beni gençliğimde bu rüzgarın dilinde büyüten.

“Dün kahkahalar yükseliyorken evinizden

Bendim geçen ey sevgili, sandalla denizden

Gönlümde, uzaklarda bütün bir gece sizden

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar