Gerçeğin sanatçısı!

Doğayı mı, onu belgesellere gönderdik çoktan. Aileyi çekirdeğinden parçaladık, uzun metraj dramatik filmlere yolladık. Eşyanın hakikati usul usul açılır derken… Gerçek mi dediniz? Onu da komplo...

Doğayı mı, onu belgesellere gönderdik çoktan. Aileyi çekirdeğinden parçaladık, uzun metraj dramatik filmlere yolladık. Eşyanın hakikati usul usul açılır derken… Gerçek mi dediniz? Onu da komplo teorilerinde sakladık. En aleni olanın mahreminde!

Bir de farklılıklarımız vardı. Eşitlik adına sanal alemlerde unutuldu. Ne varsa benzerliklerimizde dendi bize. Çeşitlilik ve çoğulculuk adına güçlü olanın tahakkümüne hapsettik farklılıklarımızı.

Melezleşmek adına güçlü olana benzetildik. Benzediğimiz ölçüde kabul edildik. Benzemeye direnen terörist oldu neredeyse! Sanatta da, siyasette de, kültürde de. Ekonomide de.

Ama içine atıldığı kan çanağından usul usul tırmanır gerçek. Hangi kursaktan geçeceğini, hangi burundan süzüleceğini, hangi gönlün semalarından tecelli edeceğini bilir. Bir adı Zat çünkü. Sıfatları, fiilleri, isimleri kendi hakikatinde toplayıp nur kabında sırlayan bilir. O olan.

***

Evet en yakıcı gerçekleri de komplo teorilerine gönderdik. “Aaa bu saçma sapan paranoyak şeye nasıl inanırsın, senin gibi entelektüel biri böyle der mi!” Ne muazzam bir örtü bu tahakküm. Bu mahalle baskısına kim dayanır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar