Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa

Diken sitesi yazarı Levent Gültekin'in bugünkü (23.05.2022)'' Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa '' başlıklı yazısı.

Vaktinde yapılacaksa seçimlere yaklaşık bir yıl kaldı. CHP’nin son Maltepe mitingi de gösterdi ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı giderek netleşiyor, hatta -bana göre- dönülmez bir noktaya doğru ilerliyor.

Siyasette bir yıl elbette çok uzun bir süre. Her şey değişebilir, yeni gelişmeler olabilir ama bugünden baktığımızda “Kemal Kılıçdaroğlu aday” diyebiliriz.Kemal beyin olası adaylığı üzerinden sürdürülen tartışmalar var. Bu tartışmalardan biri; CHP liderinin cumhurbaşkanlığına aday olması halinde, bu durumun seçimi partiler arası bir iktidar yarışına dönüştürme riski.

Halbuki bu seçimin, filan parti ile falan partinin yarışından çok, ‘demokrasi mi otoriterlik mi?’ tercihine dönüştürülmesi gerekiyor.

Özellikle de CHP ile AK Parti arasında iktidar yarışına dönüşmüş bir seçim, ‘demokrasi mi otoriterlik mi?’ tercihinden çok, ülkeyi kimin yöneteceği yarışına dönüştürecektir ki ben de bunu riskli görenlerdenim.

Diğer bir tartışma konusu, Kemal beyin Alevi inancına sahip olması. Bu durumu da seçim için riskli görenler var. Bu riske dikkat çekenler, “Alevi biri cumhurbaşkanı olamaz” demiyor. Tam tersine, ‘Türkiye’nin bu tür kimlik, inanç, mezhep, yaşam tarzı üzerinden kurgulanan siyaset anlayışının yarattığı sorunları aşması, gerçek bir demokratik kültüre geçmesi’ gerektiğini söylüyorlar. Doğrusu ben de böyle düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa 23 Mayıs 2022 | 8.497 Okunma Trump hayranlığı, Biden’ın yarattığı heyecan ve bizim halimiz 09 Kasım 2020 | 954 Okunma Demokrasicilik oyunu ve ‘İlk seçimde gidecekler’ palavrası 05 Ekim 2020 | 605 Okunma Ülkede oluşan enkazı kim, nasıl kaldıracak? 21 Eylül 2020 | 813 Okunma Dış politikada Erdoğan’ın yanında mı durmalıyız? 14 Eylül 2020 | 2.386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar