Ülkede oluşan enkazı kim, nasıl kaldıracak?

Ülkede dalga dalga yayılan yoksulluk ne yazık ki demokrasinin işlemesini daha da imkansızlaştırıyor. Bağımsız yargı meselesi sadece kurumsal bir mesele değil.

Otoriterlikle yönetilen ülkelerin ne hale geldiğini, hem kurumsal hem de toplumsal anlamda nasıl yıkım yaşadığını hepimiz biliyoruz.

Bu yıkımın tam olarak ne olduğunu anlamak için geçmişte otoriter anlayışıyla yönetilip parti devletine dönüşmüş ülkelere bakmak yeterli. 

Ne yazık ki benzer bir tahribat bizim ülkemizde de yaşanıyor.

Ekonomide, eğitimde, dış politikada, yargıda ve daha birçok alanda yaşanan ağır tahribat, demokrasiyi ayakta tutup işlerlik kazandıran kurumların birer birer yok edilmesiyle daha da ağırlaşıyor.

Kötülük, kalitesizlik, lümpenlik her alanda kurumsallaşıyor, dahası bu durumu toplum da kanıksıyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa 23 Mayıs 2022 | 8.498 Okunma Trump hayranlığı, Biden’ın yarattığı heyecan ve bizim halimiz 09 Kasım 2020 | 956 Okunma Demokrasicilik oyunu ve ‘İlk seçimde gidecekler’ palavrası 05 Ekim 2020 | 605 Okunma Ülkede oluşan enkazı kim, nasıl kaldıracak? 21 Eylül 2020 | 813 Okunma Dış politikada Erdoğan’ın yanında mı durmalıyız? 14 Eylül 2020 | 2.387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar