“Yüzde 99.99”dan emin misiniz Temel Bey?

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (27.06.2022)''“Yüzde 99.99”dan emin misiniz Temel Bey?'' başlıklı yazısı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sözcü'ye manşet olmuş; Temel Bey, "yüzde 99.99 millet ittifakı seçimi kazanıyor" diyor. Temel Bey, "hileye engel olmalıyız" demeyi de ihmal etmemiş.

İnsan merak ediyor; canla başla CHP'yi iktidara getirebilmek için rahmetli Erbakan'ın koltuğuna oturmak mı gerekiyordu?

Temel Bey, Milli Görüş'ün o eşsiz mirasını CHP'nin hizmetine böyle hoyratça sunarak aslında büyük bir günah işlemekte. Saadet geleneği iktidara karşı şüphesiz bir muhalif duruşu temsil ediyordu; ama FETÖ'nün bu kadar etkisi altındaki CHP'yi iktidara getirmek için işbirliği yapacakları da düşünülemezdi. Üstelik CHP nezdinde elle tutulur hiçbir değerleri yok. Dahası o zihniyet dünyasında "gerici", "yobaz" ve "düşman" olarak algılanıyorlar. Sadece Erdoğan'ı devirmek için Temel Bey gibilerini yanlarında taşıdıkları açık değil mi?

İttihatçılar da Abdülhamid'e karşı aynı taktiği izlemişlerdi. Abdülhamid'e darbe yapmadan önce muhafazakarlarla ittifak kurdular. Ama sonra başlarına gelenleri herkes hatırlıyor!

Saadet Partisi tabanının Temel Karamollaoğlu gibi düşündüğünü varsaymak öncelikle Milli Görüş hareketine karşı ayıp olur. Erbakan'ın büyük çilelerle biriktirdiği siyasi miras Temel Karamollaoğlu yöneticiliğindeki bir elit tarafından CHP'ye peşkeş çekiliyor; maalesef, bu mirası Kılıçdaroğlu'nun ayaklarının altına paspas etmiş durumdalar.

Yazık değil mi?

Yanlış anlaşılmasın; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil, Millî Görüş'e yazık değil mi?

Yarım asırdan fazla bir sürede milyonlarca insanın çilesiyle, damla damla alın teriyle biriktirilen, kıymet biçilmez siyasi bir mirası Kılıçdaroğlu'nun ayaklarının altına sermeye yazık değil mi?

Erdoğan kaybetmeyecek, bu kesin! Asıl siyasi hayatlarını yüzde 99.99 yalana bağlayanlar, milleti aldatmaya vakfedenler kaybedecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar