Yeni ‘Çekiç güç’ tehlikesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararıyla beraber şekillenen tehlikenin adı “güvenli bölge” adı altında Suriye’nin kuzeydoğusuna, dolayısıyla Türkiye sınırına...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararıyla beraber şekillenen tehlikenin adı “güvenli bölge” adı altında Suriye’nin kuzeydoğusuna, dolayısıyla Türkiye sınırına konuşlandırılması planlanan “koalisyon güçleri”dir. Yeni bir “Çeki güç” işlevi görecek olan bu oluşum için Pentagon, ABD’nin müttefiklerini ikna etmeye çalışıyor.  

Cumhuriyetçi Senatör Graham, planlanan “güvenli bölge” için Trump’ın Avrupa’dan asker isteyeceğini, olumlu yanıt alamazsa belirli sayıda askeri sahada bırakacağını, aksi durumda Türkiye’nin bölgeye girerek “YPG’nin işini bitireceğini” açıkladı.  

Şüphesiz Pentagon, hâlâ bu plan üzerinde çalışmakta ve Trump’ın Suriye’den çekilme planını bu kapsamda şekillendirmek istemektedir.  

Görüldüğü üzere söz konusu planın özünü Türkiye’ye karşı bir  “güvenli bölge” kurmak oluşturuyor. Bu yeni “Çekiç güç”ün ana amacı da terör örgütü PKK/YPG’yi Türkiye’nin müdahalelerine karşı korumak, Ankara’yı karadan ve havadan sınırlamak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar