Üç harfliler, milletten neyin intikamını alıyor?

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (28.11.2022)''Üç harfliler, milletten neyin intikamını alıyor?'' başlıklı yazısı.

Daha çok 'üç harfli' olarak anılan marka marketlerin, son birkaç yıldır sistematik bir şekilde gıda ürünlerinde ve temel ihtiyaç maddelerinde sistematik fiyat artırımına gittiği gözleniyor. Vatandaş ise bu gelişmeyi serbest piyasa, maliyetlerdeki artış, kazanç hırsı, fırsatçılık vb. kavramlarla izah etmeye ve anlamaya çalışıyor.

Marka marketlerin, döviz kurları ve enflasyondaki stabil duruma rağmen, tekrardan milleti zam yağmuruna tabi tutması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çekti. Erdoğan, marketleri kastederek 'para cezaları kesmiyorsa, başka yöntemlere bakarız' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuya müdahil olmasının sebebi biraz da ilgili bakanlığın doğru tedbirleri hâlâ alamamış olmasından ileri geliyor.

Doğrusu ilk günden bu yana söz konusu bu marka marketlerin öyle kazanç hırsı içinde hareket ettiğini düşünmedim. İlk bakışta fırsatçılık, kâr hırsı, aç gözlülük gibi görünse de bunların da içinde olduğu ama asıl olarak milletten intikam almayı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar