Siyaset sokağının magandası

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz’in bugünkü (27.04.2022)''Siyaset sokağının magandası’’ başlıklı yazısı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Osman Kavala kararı sonrası, HDP'li vekilleri de arkasına alarak çıldırmış gibi, mahkeme heyetini, savcıları, hükümeti ve doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmesi çirkin ve hadsiz olduğu kadar korku ve paniğe de işaret etmektedir.

Kamuoyunda da büyük tepki çeken bu çirkin üslubun sahibi Özgür Özel, esasen siyaset sokağımızın magandası olarak öne çıkan bir isim. Bağırıp çağırmasına aldanmayın, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanan korkak biridir kendisi. Bugüne kadar daha kendisinden dürüst bir eleştiriye, suçlamaya şahit olunmuş değil. Kavga ettiği, saldırdığı, hedefe koyduğu bütün siyasilere ve bürokratlara karşı hep yalan, iftira ve karalama silahını kullanmıştır. FETÖ'nün yalancı ve tehditkâr dilinin Meclis'teki cisimleşmiş ifadesidir. Büyük Millet Meclisi'nin belki de gelmiş geçmiş en çirkin üslubuna sahip siyasetçisi olarak tarihe kaydolacaktır.

Tabii, sadece üslupsuz ve hadsiz bir siyasetçi portresiyle karşı karşıya da değiliz. Böyle olsa "huyu bozuk, küfürbaz bir vekil" denip geçilebilirdi. Fakat Özgür Özel, FETÖ'nün Baykal'a kaset darbesi sonrası CHP'de öne çıkan operasyonel isimlerin başında geliyor. CHP'nin FETÖ'nün siyasi şubesi haline gelmesinde büyük katkısı vardır. Osman Kavala kararı sonrası çıldırması da o kadar yersiz değil; Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hâkim ve savcıları tehdit ederek yargı sistemi üzerindeki vesayet odaklarının azalan etki ve gücüne karşı kendince bir aksiyon geliştirmeye, bu gidişatı durdurmaya dönük bir direnç ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu gidişatı durduramamaları halinde FETÖ'ye, Batılı istihbarat servislerine ajanlık yapan adamlarının tek tek tasfiye olacağını açıkça görüyorlar. Ağızlarından salyalar saçarak, kudurmuş bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmeye kalkmalarının sebebi budur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar