Şantaj sökmeyince “soykırım” oldu

ABD'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıması iki farklı değerlendirmeye yol açtı. Bir kesim, Joe Biden'ın Ermeni lobisine verdiği sözleri yerine getirdiğini savunuyor; dolayısıyla 'soykırım' ...

ABD'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıması iki farklı değerlendirmeye yol açtı.

Bir kesim, Joe Biden'ın Ermeni lobisine verdiği sözleri yerine getirdiğini savunuyor; dolayısıyla 'soykırım' kararını 'iç siyasete' bağlıyor. Bundan 'stratejik' sonuçlar çıkarılmaması taraftarı.

Diğer bir kesim de ABD'nin Türkiye ile ilişkileri tümden dinamitleyecek, 'stratejik müttefikliği' bitirecek bir karar verdiğini savunuyor. Türkiye'nin de aynı kararlılıkla, başta İncirlik Üssü'nün kapatılması olmak üzere ABD'ye karşı bir dizi tepkisel tedbirler almasından yana.

ABD'nin 'soykırım' kararını değerlendirirken öncelikle 'neden şimdi' sorusunu doğru yanıtlamak gerekiyor.

Yıllardır tekrarlanan, her 24 Nisan'da endişeyle beklenen ABD açıklaması neden bu yıla denk geldi?

Her şantajın da bir sonu olduğu gibi başımızda Demokles'in kılıcı gibi sallanan bu 'soykırım' şantajının da sonuna gelindi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar