Rus medyası Erdoğan'ın karizmasını çizebildi mi?

Rus medyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zayıf görmek, göstermek istemesi anlaşılmaz değil. Ruslar da kendilerini en az ABD kadar “süper güç” olarak görüyor. Putin’i de bu gücün lideri. Ancak Erdoğan, Rusya ve Putin’e rağmen Suriye’de Esed’i ezdi geçti. Sonra da ateşkesi Rusya ve Putin’e kabul ettirdi. Kabul edelim ki Ruslar bu durumu hâlâ hazmetmiş değil.

Türkiye’nin Rusya’ya, Erdoğan’ın da Putin’e borçluymuş gibi davranmasını bekliyorlar. Sanki Erdoğan, Rusya ve ABD’ye rağmen Suriye’ye girip PKK/YPG’yi, DEAŞ ve Esed’i ezmemiş gibi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya’ya rağmen savaşı göze alıp Suriye ve Irak’a girdiği için bugün Türkiye hâlâ tek parça halinde varlığını sürdürüyor.

İşte bu gerçeği sindiremedikleri için görüntü oyunlarına başvuruyorlar. Rus medyasının, Erdoğan ve Putin zirvesinin kamera görüntüleriyle oynayarak Erdoğan’ın karizmasını çizmeye çalışması öncelikle bir zayıflık göstergesidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar