Putin, 6'lı masanın ayarını bozdu

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (14.10.2022)''Putin, 6'lı masanın ayarını bozdu'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da, Meral Akşener'in burada Rusya ve Putin'i hedef alan açıklamaları dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin Ukrayna'nın yanında durması gerektiğini belirterek iktidarı eleştirdi. Meral Akşener de uzun süredir Rusya'ya yaptırım talep ediyor ve Putin'i haddini aşmakla eleştiriyor.

Putin'in, Türkiye'de gaz merkezi kurmak istediklerine dair son açıklaması ise muhalefetin moralini iyice bozdu.

Bu açıklamalar karşısında CHP ve İYİ Parti cephesinden 'Putin, Cumhur ittifakına katıldı' yorumları geldi.

CHP medyasında da Putin'in, 2023 seçimlerinde Erdoğan'ı seçtirmek için 'AK Parti il başkanı gibi çalıştığı' değerlendirmeleri yapılıyor.

Muhalefet, yeni dünyada siyasetin ve iktidar mücadelesinin küresel bir niteliğe büründüğünü kavramaktan çok uzak. Eskiden siyaset kendin pişir kendi ye misali sadece içeriyle sınırlıydı. Dışarının içeriye etkisi kısıtlı ve örtülüydü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar