Muhalefetin yeni gözdesi Macron

Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına bir lider adayı çıkaramayınca, gözünü dışarı çevirdi. Şu sıralar en çok Joe Biden ve Emmanuel Macron’u...

Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına bir lider adayı çıkaramayınca, gözünü dışarı çevirdi. Şu sıralar en çok Joe Biden ve Emmanuel Macron’u alkışlıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nı kendisine yakıştıramadığından olsa gerek, adaylığını koymayarak CHP seçmeninin gözünde “müdür” olarak kaldı. Buradan başka bir yere de kıpırdayamaz artık.

Meral Akşener, ağırlığını koyup “lider adayı” olarak sivrilme imkanı varken, Abdullah Gül ismini yeniden gündeme getirerek geri çekildiğini de ilan etmiş oldu.

Gerçi Abdullah Gül, Ali Babacan’a parti kurdurup “çatı adayı” olarak hâlâ sağa sola göz kırpmayı sürdürüyor. Fakat onun da işi zor; zira adı her gündeme geldiğinde muhalefetin kurduğu ittifakta çatırdama meydana geliyor. Gül’ün “çatı adaylığı” CHP seçmenini üç dört parçaya böleceğinden işi hiç kolay değil.

Ali Babacan’dan “çatı adayı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar