Mansur'a karşı İmamoğlu-Demirtaş ittifakı

2023 seçimleri yaklaşırken muhalefet içindeki adaylık kavgası da büyüyor. İsmi öne çıkan adaylar birbirlerini şimdiden düşman gibi görmeye başlamış bile. Kurulan ittifaklara bakılırsa...

2023 seçimleri yaklaşırken muhalefet içindeki adaylık kavgası da büyüyor. İsmi öne çıkan adaylar birbirlerini şimdiden düşman gibi görmeye başlamış bile. Kurulan ittifaklara bakılırsa Ekrem İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş birlikte hareket ediyor; hedeflerinde ise Mansur Yavaş var. Yavaş'ın ismi son günlerde büyük ilgi görüyor.

Bundan rahatsız olduğu anlaşılan Demirtaş, cezaevinden alelacele gönderdiği açıklamada 'İmamoğlu'nun Anadolu'da karşılığının bulunduğunu' belirttikten sonra 'kendi destekleriyle İmamoğlu'nun seçileceğine olan inancını' vurguladı.

Demirtaş, yaptığı açıklamada Mansur Yavaş'ın adını anmayarak bu adaya destek vermeyeceklerini ince bir şekilde CHP ve ortaklarına bildirdi. Demirtaş'ın sözlerinin HDP'de ön almaya dönük olduğu da anlaşılıyor. Zaten üç aşağı beş yukarı HDP de Mansur Yavaş ile ilgili farklı düşünmüyor. Yavaş'a karşı İmamoğlu'nun adaylığını desteklerler.

Ekrem İmamoğlu'nun da şu an elindeki en önemli adaylık kozu Demir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar