İmamoğlu'ndan “yuvarlak masa”ya adaylık mesajı

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz’in bugünkü (21.02.2022)’’ İmamoğlu'ndan “yuvarlak masa”ya adaylık mesajı ‘’ başlıklı yazısı.

Ertuğrul Özkök, bu sıralar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla çok sıkı fıkı. İmamoğlu'nun 'aday koçu' gibi davranıyor. İmamoğlu ile en son bir yemekte buluşmuş ve onun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili görüşlerini yansıtan bir yazı kaleme almış. Aslında Özkök, İmamoğlu'nun 'yuvarlak masa'da buluşan altı muhalefet partisine 'adaylık mesajları' getirmiş, desek daha doğru olur.

İmamoğlu bu sıralar fazlasıyla telaşlı. Gönderdiği mesajlara bakarsak gardını da iyice indirmiş. 'Beni aday yapın, ne derseniz yaparım' modunda.

Ertuğrul Özkök'ün büyük bölümünü 'konuşmamak kaydıyla' yaptığı görüşmede anlatması 'serbest' olan başlıklar şunlar:

Ekrem İmamoğlu, seçim kararı alınmadan adayın isminin açıklanmamasını istiyor.

İmamoğlu, parlamenter sistem konusunda muhalefet partileriyle kesinlikle aynı görüşte. 'Derhal parlamenter sisteme dönülmesinden' yana.

Ama süresi konusunda aceleci olunmaması gerektiğini düşünüyor. 'Sadece parlamenter sisteme ko

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar