Hilafet mi gelecek?

Ayasofya’nın 86 yıl sonra aslına rücu etmesi beraberinde yeni tartışmaları da getirdi. Kamuoyu yoklamaları, Ayasofya kararına büyük bir halk desteği olduğunu gösteriyor. Ancak bu olumlu havayı ve toplum...

Ayasofya’nın 86 yıl sonra aslına rücu etmesi beraberinde yeni tartışmaları da getirdi. Kamuoyu yoklamaları, Ayasofya kararına büyük bir halk desteği olduğunu gösteriyor.

Ancak bu olumlu havayı ve toplum desteğini gölgelemek için marjinal bir çevre tarafından “Hilafet” tartışması gündeme zorla sokulmaya çalışılıyor.

Tabii, bu temeldeki yapay tartışmalarla Ayasofya kararını alan iktidarın ajandasında “hilafet” olduğunu ima etmeye çalışıyorlar. Şüphesiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin siyasal ve toplumsal düzene ilişkin vizyonları bugüne değin her çevre tarafından az çok anlaşılmış durumda.

Ne var ki, bu gerçeğe rağmen CHP’nin başını çektiği muhalefetin, seküler çevreleri kışkırtmaktan vazgeçmeye de hiç niyeti yok. İçeriden atılan paslarla CHP, Ayasofya tartışmalarını Atatürk ve Hilafet eksenine oturtmaya çabalıyor.

Siyasal kamplaşmanın en çok CHP’nin işine geldiğini Ayasofy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar