HDP'nin ‘tutum belgesi' ya da yeni Sevr'e açılan kapı

Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu destek istemek için bugün yarın HDP'nin kapısını çalacak. Görüşmeler HDP'nin açıkladığı 11 maddelik...

Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu destek istemek için bugün yarın HDP'nin kapısını çalacak. Görüşmeler HDP'nin açıkladığı 11 maddelik 'tutum belgesi' üzerinden yürüyecek.

Peki HDP'nin tutum belgesinde neler var?

Birinci madde 'demokrasi' başlığı altında 'yerel yönetimlere yetki ve kaynak devrini' içeriyor. Kulağa gayet hoş geliyor. Mevcut yönetim yetkisini yetersiz bulan HDP, bir tür 'özerk' yönetim talep ediyor.

Ayrıca bölgedeki ekonomik kaynakların, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin de yönettikleri belediyelere aktarılmasını talep ediyor.

İkinci madde tüm terör davalarının sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılması biçiminde. KCK davalarından sanık ve mahkumların affedilmesini talep ediyorlar.

Üçüncü maddede kayyım uygulamasının kaldırılmasını ve tüm hakların iadesini istiyorlar. Bu da PKK belediyeciliğine yeşil ışık yakılması anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar