Dumanı en gür çıkacak adayı seçiniz!

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (07.12.2022)''Dumanı en gür çıkacak adayı seçiniz!'' başlıklı yazısı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını nasıl seçeceklerini açıklarken Papalık seçimindeki o 'beyaz duman' örneğini verdi.

Altılı masanın adayının kim olacağı konusu kabul edelim ki başta bir merak konusuydu. Ancak bu işi o kadar uzattılar ki, millette merak duygusu da bırakmadılar.

Bunda ülkedeki siyasi havanın değişiminin de katkısı büyük. Rüzgârın muhalefetten yana estiği kısa bir zaman aralığında havaya girmişlerdi.

Fakat muhalefetin iktidar havası çok sürmedi; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılların siyaset uzmanı olarak pik yapmalarını bekledi. Altılı masa, çıkabileceği kadar yükseğe çıktıktan sonra Erdoğan, çözüm adımlarını hızla atmaya başladı. Millet, Erdoğan'ın çözüm üreten tek lider olduğu gerçeğini bir kez gördü.

O andan itibaren zaten Altılı masanın pik yaptığı noktadan baş aşağı doğru inişi de başladı.

Şimdi masadaki adaylık kavgasını gizlemek için de bilmem nerelerinden dumanlar çıkarmaya devam

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar