“Diplomatik temaslar”dan pis yedili çıktı

Muhalefet liderleri her fırsatta Batılı elçilerle, kongre üyeleriyle yaptıkları görüşmeleri, temasları 'ülkemiz ve şehrimiz için diplomatik faaliyet yürütüyoruz' sözleriyle...

Muhalefet liderleri her fırsatta Batılı elçilerle, kongre üyeleriyle yaptıkları görüşmeleri, temasları 'ülkemiz ve şehrimiz için diplomatik faaliyet yürütüyoruz' sözleriyle açıklıyorlar.

Ne var ki Batı'nın gözünde 6'lı ittifakın ya da muhalefet aktörlerinin bir oyun kartı olmaktan öte bir anlamı yok.

ABD Kongre üyesi Bill Keating'in, çokça tartışılan 'Türkiye'yi Batı rotasına sokmak için İstanbul Belediye Başkanı'yla temasa geçtik. Bence bu artık oynamamız gereken bir kart' yönündeki sözleri, Batı'nın 'diplomatik yaklaşımı'nı da gayet iyi izah ediyor.

Bu açıdan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu gibi muhalif aktörlerin, Batılı temsilcilerle kurdukları temasları 'diplomatik faaliyet' gibi sözlerle açıklamaları fazla havalı duruyor. Keating'in de ifade ettiği gibi, bu isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kullanılacak bir 'oyun kartı' ya da 'piyon' olarak görülüyorlar.

6'LI İTTİFAKIN HESAPLARI ALT ÜST OLDU

Saadet Partisi Genel Başkanı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar