CHP, HDP'ye nasıl rehin düştü?

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz ( 31 Aralık 2021 ) yazısında HDP ve CHP'ye sert sözler

CHP rehin düşmüş bir parti durumunda. Abartmıyoruz. Bir suçlama da yöneltmiyoruz. Maalesef mevcut durumun adını doğru koymaya çalışıyoruz.

Bakınız HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra ettiği şu laflara: 'İttifakta yer alalım diye bir derdimiz yok. Cumhurbaşkanı adayıyla müzakere ederiz. Biz yönetimin bir parçası olacağız. Muhalefetin tek başına iş yapmasına müsaade etmeyeceğiz!'

Bu cesareti kim HDP'ye verdi, dersiniz? Hakkında kapatma davası açılan bir parti yöneticisinin normalde daha makul, ayakları yere basan bir tarzda konuşması gerekmez miydi?

Terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olan bir parti var ortada. Ama mahkemelerde posta koyuyorlar, el kol hareketiyle hakimleri aşağılıyorlar. Demokratik bir hukuk devletinde kapısına kilit vurulması gereken partinin yöneticileri, 'devletin tepesinde olacağız, yönetime geleceğiz' diye bir de etrafa tehdit savuruyorlar!

Bu yolu kim açtı, önlerinde?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar