Akşener'in HDP'yle dansı

Görüntüye aldanmayın; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'yle hiçbir sorunu yok. Ne PKK'nın siyasi uzantısı olması ne HDP'nin ayrılıkçı yanı Akşener için dert.Kamuoyu...

Görüntüye aldanmayın; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'yle hiçbir sorunu yok. Ne PKK'nın siyasi uzantısı olması ne HDP'nin ayrılıkçı yanı Akşener için dert.

Kamuoyu baskısı olmasa HDP'yle gizli saklı yürüttüğü bu ortaklığı çoktan açık etmişti.

Sorun şu ki, HDP'yle açıktan yakınlaştığı ölçüde, sözde 'milliyetçi' İYİ Parti kan kaybediyor. Akşener, 2023 hesaplarını yaparken partisinin MHP karşısında erimesinden korkuyor.

İYİ Parti, HDP'yle aynı ittifak içinde seçime girerse 2023'te büyük bir hezimete uğrayacak. 'HDP kendi adayını çıkarsın' demesinin öncelikli sebebi bu.

Ayrıca, kendisi 'millet ittifakı'nın ortak adayı olmayacaksa HDP'yle ittifak yapmasının bir anlamı da yok. Hem kendisinin dışında bir ortak adaya çalışacak hem de HDP'yle açıktan ittifak yapacak! İYİ Parti için bu formül 'kaybet kaybet' anlamına geliyor.

Akşener, HDP'nin dahil olmadığı bir ittifakta hiç olmazsa kendi koltuğunu koruyacak bir sonucu eld

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar