Akşener köşeye sıkıştı

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (26.12.2022)''Akşener köşeye sıkıştı'' başlıklı yazısı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım' çıkışını iktidara karşı yapmadığı kesindi. Bu söylemi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek üzere geliştirdi.

Akşener'in aklındaki aday ilk günden beri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Mansur Yavaş'ı öne sürmeleri sadece bir taktik. İmamoğlu'nun önünü açmak için Mansur Yavaş'ı kullanmak istediler. Mansur Yavaş'ın ise şu ana kadar kendini kullandırmaktan kaçındığı görünüyor.

Akşener, altılı masada 'aday' belirleme gücünü elinde tutmak istiyor. 'Saraçhane darbesi'yle Kemal Kılıçdaroğlu'nu denklem dışına iterek, İmamoğlu'nu altılı masanın 'ortak adayı' haline getirmeye çalıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Berlin'den hızlı bir şekilde dönerek müdahalede bulunması, İmamoğlu'nun adaylığına net bir şekilde karşı çıkması, Meral Akşener'i ise partisinin iç işlerine karışmakla suçlaması, bu oyunu bozdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane'den sonr

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar