Akşener, Kılıçdaroğlu'nu ‘Gül' gibi veto eder

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (06.06.2022)''Akşener, Kılıçdaroğlu'nu ‘Gül' gibi veto eder'' başlıklı yazısı.

Abdullah Gül'ün "çatı adaylığı" İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e takılmıştı. Bir sürü hazırlık boşa gitmiş Abdullah Gül de rezil olduğuyla kalmıştı.Cumhurbaşkanlığı adaylığını bir türlü açıklayamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da benzer bir endişe içinde olduğu anlaşılıyor.

Meral Akşener'in son dakikada "hayır" demesi Kılıçdaroğlu'nun tüm umutlarının bitmesi anlamına gelir ki, böyle bir ihtimal gerçekten var.

Meral Akşener'in gücü neredeyse sadece "veto" kartını elinde tutmasından ileri geliyor. 6'lı masa ortaklığı Akşener'in 'veto' kartını elinden almıyor. Akşener ısrarla 'kazanacak aday'dan yana. Ona göre kazanacak kişi de kendisinin aday göstermek istediği Ekrem İmamoğlu. Kılıçdaroğlu buna izin vermezse Akşener bir yere kadar sessiz kalır; ama Kılıçdaroğlu kendisini aday olarak 6'lı masanın önüne atarsa Akşener önce karşı çıkar, sonra da veto eder. Seçime 'çoklu aday' biçiminde gitme kararı alınır.

Bu da Kılıçdaroğlu için sanıldığı gibi 'iyi' senaryo değil; aksine Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun önüne geçecek bir aday bulup çıkarır ki, Kılıçdaroğlu için sonun başlangıcı olur. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin adayı olarak İmamoğlu'nu birden karşısında bulabilir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar