Akıllarında hâlâ “Menderes” var

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilmelerinin 57. yılında 27 Mayıs’ın siyasi ayağı olan CHP’de en küçük bir zihniyet değişimi görülmüyor. CHP’li eski...

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilmelerinin 57. yılında 27 Mayıs’ın siyasi ayağı olan CHP’de en küçük bir zihniyet değişimi görülmüyor. CHP’li eski albay Dursun Çiçek, konuştuğu bazı yargı mensuplarının AK Parti iktidarı için “Siz indirin, bakın biz onları nasıl yargılıyoruz” dediğini açıkladı.   

Bu sözlerin gerçek sahibinin kim ya da kimler olduğu bir sır. Gerçekten böyle bir konuşmanın olup olmadığı da net değil. Partisinin liste dışı bıraktığı bir albayın, “hatalarından ders çıkarıp” gündem yaratma ve geri dönme hevesini de yansıtıyor olabilir bu tür konuşma ve iddialar. 

Her ne olursa olsun; Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmelerinin yıldönümüne denk getirilmiş bu tür sansasyonel iddiaları ciddiye almakta fayda var. Nasıl bir değişim geçirirse geçirsin Yargı’nın sicili o kadar temiz değil; millet, Başvekil Menderes ve arkadaşlarının sonunu dün gibi hatırlıyor.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar