İlan edilmemiş bir paylaşım savaşı… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanı başımızda yaşananlar için ilk kez bu kadar açık bir şekilde “İlan edilmemiş bir paylaşım savaşı” tespitinde bulundu. Daha fecisi, Türkiye’nin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanı başımızda yaşananlar için ilk kez bu kadar açık bir şekilde “İlan edilmemiş bir paylaşım savaşı” tespitinde bulundu. Daha fecisi, Türkiye’nin de bu paylaşımın bir parçası olarak görülüyor olması. ABD ile Avrupa’nın, Rusya ve kısmen İran’ın yanı başımıza kadar sokulmalarının (Suriye’yi işgal etmelerinin) sebebi “Terörle mücadele” değil, paylaşma savaşıdır.  

Irak ile başlayan, Suriye ile devam eden bu zamana yayılmış işgal hareketinin hedef ve kapsamında şüphesiz Türkiye de yer almakta. ABD merkezli işgal harekatı yıllardır yürürlükte. Şu ana kadar da kesintiye uğramadan, hedefinden sapmadan adım adım ilerlediğini görüyoruz.  

Devlet de -aslında pek de sır olmayan- bu gerçeği sonunda kabul etti ya da açık açık konuşmaya başladı. Yaklaşan tehlikelere karşı zaten başka türlü tedbir almanın bir yolu da yok. Millete bu gerçekleri anlatmadan tedbir almak da imkansızdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da “artık açık açık konuşmanın zamanı gelmiştir”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar