15 Temmuz’un siyasi güçleriyle hesaplaşılacak

Evet, söylendiğinde bazıları kızıyor ama Erdoğan 24 Haziran’da 15 Temmuz’un siyasi güçleriyle hesaplaşacak. Muhalefete “FETÖ’cü” denildiğinde “o zaman seçimlere ne gerek var...

Evet, söylendiğinde bazıları kızıyor ama Erdoğan 24 Haziran’da 15 Temmuz’un siyasi güçleriyle hesaplaşacak.

Muhalefete “FETÖ’cü” denildiğinde “o zaman seçimlere ne gerek var, yapmayıverin” diye haklı olarak itiraz edenler çıkıyor. Elbette, muhalefete toptan “FETÖ’cü” demek, hepsini “hain” olmakla suçlamak son derece yanlış.

Fakat 15 Temmuz’da darbeye kalkışan FETÖ ile darbeye zemin hazırlayan terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarının seçime girdiğini de herhalde kimse inkar edemez, değil mi? Ortada siyasi bir yarış olduğu muhakkak, 24 Haziran’da siyasi partiler yarışacak; ama bu siyasi partileri yöneten, yönlendiren, finanse eden, destekleyen arka plandaki güçleri niye gözardı edelim?

CHP’nin tümden değilse bile genel başkanı ve bazı arkadaşlarının FETÖ bağlantılı olduğu su götürmez bir gerçek. Kemal Bey, Pensilvanya’nın kaset darbesi sayesinde CHP’nin başına geldi. ABD’nin bu konudaki etkisi sonradan ortaya çıkan belge ve bilgilerle kanıtlandı. Şimdi CHP’ye

“FETÖ’nün siyasi uzantısı” denildiğinde kızıyor arkadaşlar ama en azından partinin başındaki en etkili isim, onun atadığı bazı yönetici ve milletvekilleri FETÖ’nün talimat ve emirleriyle hareket ediyor. Bu açık bir gerçek!

Kemal Kılıçdaroğlu, kimin adına, kimin aklıyla hareket ediyor? Abdullah Gül’ü hangi emriyle “ortak aday” kılmaya çalışıyordu? CHP tabanının isteği ve talebi doğrultusunda mı Abdullah Gül ismi gündeme geldi? Yoksa Pensilvanya’nın etkisi ve talimatıyla mı?

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı neden hâlâ belli değil? Kemal Kılıçdaroğlu niçin partisinin adayı olarak meydanlara çıkmıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar