Rusya'nın geciken "devlet kurma" uyarısı!

Orta Doğu, sürekli değişimini sürdürürken, üstelik, ABD'nin Suriye'nin güneyinde, ister "terörist devlet" ister "yapay devlet" ister "uydu devlet" adına ne derseniz deyin, Türkiye'yi  tehdit ve İsrail'i ihya eden bir oluşum...

Orta Doğu, sürekli değişimini sürdürürken, üstelik, ABD'nin Suriye'nin güneyinde, ister "terörist devlet" ister "yapay devlet" ister "uydu devlet" adına ne derseniz deyin, Türkiye'yi  tehdit ve İsrail'i ihya eden bir oluşum için çekilen acılar bir türlü dinmiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, sanki yeni uyanmış gibi, bu tehlikeli sürece nihayet dikkati çekmiş bulunuyor.

Lavrov'un, "ABD yönetiminin Suriye'deki davranışlarından bu ülke topraklarında davetsiz olarak daha uzun süre, hatta sonsuza dek kalmak niyetinde olduklarını seziyoruz. Bu durum bizi tedirgin ediyor.

 ABD'nin Suriye'de tek taraflı hareketleriyle Suriye topraklarında kukla devlet kurmak istediğinden de şüphemiz var. Kurmak istedikleri devletin sınırları ise Fırat'ın doğu yakasından Irak sınırına kadar uzanıyor.

 ABD tarafından yürütülen tüm bu çalışmalar Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği ve temelinde Suriye toprak bütünlüğünün korunmasının yattığı 2254 no'lu karara tamamen aykırıdır" şeklinde konuşmaktan kendini alamadığı görülüyor.

 Bu geç kalan uyarı Türkiye'de nedense pek büyütülmezken, tehlike gittikçe derinleşiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar