CHP, Suriye için barışı şart koşuyor

Aslında, CHP'nin öteden beri Suriye'de huzurun sağlanması için çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun yeni "barış hamlesi" üzerinde durmak gerekiyor.Gerçekten de, "Türkiye...

Aslında, CHP'nin öteden beri Suriye'de huzurun sağlanması için çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun yeni "barış hamlesi" üzerinde durmak gerekiyor.

Gerçekten de, "Türkiye, Suriye krizinde çözüm arayan değil ne yazık ki, sorun yaratan ülke durumunda."

"Krizin bedelini sadece Suriye değil, sadece Türkiye değil bütün dünya çekiyor." gibi sloganlarla ve "Suriye'de barışa açılan kapı" imajı altında yapılan Uluslararası Suriye Konferansı'nda, çeşitli görüşlerin ve iddiaların ortaya atılması toplantıyı hararetlendirirken Kılıçdaroğlu'nun yanısıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmaları yine ilgi ile karşılanıyor.

İstanbul'da önceki gün düzenlenen, bizim de katıldığımız 'Uluslararası Suriye Konferansı'nda konuşmacıların çoğunun aynı görüşü yani "Nereden bakılırsa bakılsın, Suriye sorununun Türkiye'ye baş belası olduğu"nun dile getirildiğine dikkatleri çekmek icap ediyor.

Şimdiye kadar mültecilere 40 milyar dolar harcadığını öne süren Türkiye'nin aslında, askeri ve diğer masraflarla 200 milyar dolara varan bir "maliyet"le karşılaştığı iddiaları da yeni bir tartışma kapısı açmaya namzet görünüyor.

Suriye ile derhal "barış" yapılmasının yollarının aranmasının da dile getirildiği konferansta, ele alınan önemli sorunların, AKP ve "Saray" tarafından "acil bir şekilde" değerlendirileceğini beklemek  umut vermiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar