Sonuç: "Doğu Ukrayna", "Kuzey Rusya"

Habertürk Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk'ün bugünkü (14.03.2022)''Sonuç: "Doğu Ukrayna", "Kuzey Rusya" başlıklı yazısı.

Türkçe kökenli bir ismi olan Dinyeper Nehri, sanki Ukrayna’yı kuzey güney istikametinde ikiye ayırıyor.

Sanırım savaşın sonunda bu nehrin ismini daha çok duyacağız.

Ülkeyi ikiye bölmek isteyen Rusya için ideal bir sınır gibi geliyor bana. Ukrayna edebiyatının önemli simgesi olan nehir, bundan sonra Almanya’yı ikiye ayıran duvar gibi anılacak korkarım.

“Doğu Ukrayna”, “Batı Ukrayna”…

Tıpkı Doğu Almanya ve Batı Almanya gibi bölünmüş yeni bir ülke haline gelebilir ülke.

Batıda Karadeniz’le bağlantısı kesilmiş, kara devletine dönüştürülmüş bir alanı, Rusya karşıtlarının yeni ikamet alanı haline getirebilir Putin.

Muhtemelen Batı Ukrayna’nın bundan sonra başkenti de tarihi şehirleri Lviv olur.

Nehrin doğusu ise Rusya kontrolünde bir devlete dönüşür. Donbas bölgesindeki ayrılıkçılar yeni başkenti neresi yaparlar bilmiyorum. Belki Harkov.

Ancak Başkent Kiev, tıpkı Berlin gibi ortasından ikiye bölünüp, Dinyeper nehri Berlin Duvarı’na benzer doğal bir sınıra dönüşür muhtemelen.

Bu biraz da Rusya’nın savaştan ne kadar başarıyla çıkacağına bağlı.

Ancak şurası açık ki, Rusya tüm Batılı devletler tarafından bu denli izolasyona, yaptırımlara ve yalnızlaştırmaya uğradıktan sonra, Ukrayna’yı böyle bırakıp çekilmez.

Bu, Putin rejiminin sonu olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar