Zeytin Dalı ile açığa çıkan gerçekler?

Zeytin Dalı Harekâtı bugün beşinci gününde öngörüldüğü gibi devam ediyor ve sonuçları, bölgede yol açtığı etkiler ve Türkiye’nin gerek bölge ülkeleri gerekse...

Zeytin Dalı Harekâtı bugün beşinci gününde öngörüldüğü gibi devam ediyor ve sonuçları, bölgede yol açtığı etkiler ve Türkiye’nin gerek bölge ülkeleri gerekse Batılı ülkelerle ilişkilerine etkileri konuşuluyor.

Bu harekâtın herkese verdiği mesajlar var kuşkusuz.

Her şeyden önce Türkiye’nin teröre karşı mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. PKK/YPG terör örgütünün arkasında ABD gibi bir ülke de olsa Türkiye’nin kendi halkını ve ülkesini bu örgütün saldırılarına karşı korumak için harekete geçme konusunda tereddüt etmeyeceği bir kez daha anlaşılmış oldu.

Bir kez daha diyorum, zira Fırat Kalkanı Harekâtı da esas olarak bu örgütün Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturmasına engel olmak için yapılmıştı ve Washington’daki Türkiye karşıtı çevreleri çok rahatsız etmişti.

Şimdi Afrin’deki terör örgütüne karşı yapılan bu operasyon aslında, ABD’deki Türkiye düşmanlarının desteğine sahip olmanın bir terör örgütünü Türkiye’nin öfkesinden korumak için yeterli olmayacağını açık bir şekilde gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar