Rusya-Batı gerginliği Türkiye’yi nasıl etkiler?

Eski bir Rus ajanı ile kızının İngiltere’de sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından İngiltere Başbakanı Theresa May’in doğrudan Rus hükûmetini suçlayan açıklamaları ile Rusya ile Batılı...

Eski bir Rus ajanı ile kızının İngiltere’de sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından İngiltere Başbakanı Theresa May’in doğrudan Rus hükûmetini suçlayan açıklamaları ile Rusya ile Batılı ülkeler arasında son yıllarda yaşanan gerginlikte yeni bir aşamaya gelindi.

NATO çevrelerinde bu saldırının NATO topraklarına gerçekleştirilen bir saldırı olarak yorumlanması ve İngiltere ile dayanışma içerisinde olunduğunun açıklanması söz konusu olayın önemli sonuçları olabileceğini gösteriyor. İngiltere, ABD, Almanya ve Rusya’nın yaptığı bir ortak açıklamada “İkinci Dünya Savaşı sonrasında Avrupa kıtasında ilk defa sinir gazının kullanıldığı” ve “Kimyasal Silahların Yasaklanmasına Dair Anlaşma’ya aykırı olarak yapılan bu saldırının İngiltere’nin egemenliğini hedef aldığı” şeklindeki ifadeler Batı’nın bu saldırıyı çok ciddiye aldığını gösteriyor.

Bu tepkiler, Putin döneminde Rusya’nın saldırgan olarak tanımlanan davranışlarına karşı artık Batı’da daha sert bir politika oluşturulacağının işareti olarak okunabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 162 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 215 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 234 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar