Zor denklem

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarını “Yüzde 40’a karşı yüzde 60 şeklinde yeni bir denge oluştu” diye yorumlayıp, yeni hükümeti muhalefetin kurması gerektiğini...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarını “Yüzde 40’a karşı yüzde 60 şeklinde yeni bir denge oluştu” diye yorumlayıp, yeni hükümeti muhalefetin kurması gerektiğini söylemesi tartışılıyor.
İktidar medyası “Yine hesap hatası yaptı, Meclise giren üç partiyi kast ediyorsa bunların oy oranı toplamı 60 değil, 54.5” diyor.

Öyle de olsa muhalefetin eskiye göre daha güçlü bir temsil oranına ulaştığı bir vakıa.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımı, üç partinin koalisyon konusunda ortak bir tavır ve politika geliştirmeleri halinde geçerli olur.

Oysa seçim sonrasında verdikleri mesajların bu yönde olduğunu söylemek hayli zor.

Her biri, diğerini kollayarak ve topu birbirine atarak ayrı telden çalıyor. Bir taraftan “AKP ile koalisyon kurmayız” derken, diğer taraftan el altından pazarlığı sürdürüyorlar.

Muhalefetin aynı koalisyonda buluşmasının en büyük engellerinden biri, MHP ve HDP’nin bir araya gelmesinin zorluğu, hattâ imkânsızlığı. Bahçeli yine “Biz terör örgütünün siyasî uzantısını yok sayıyoruz” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar