Yönetim zaafiyeti

Türkiye 7 Haziran’dan bu yana siyaseten bir yönetim zaafiyeti içinde.Seçim sonuçları belli olduktan sonra tek başına iktidarı kaybeden AKP hükümeti istifa etti. Ülke AKP ile CHP’nin koalisyon...

Türkiye 7 Haziran’dan bu yana siyaseten bir yönetim zaafiyeti içinde.
Seçim sonuçları belli olduktan sonra tek başına iktidarı kaybeden AKP hükümeti istifa etti. Ülke AKP ile CHP’nin koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamadığının ortaya çıkıp erken seçimin gündeme gelmesi üzerine kurulan seçim hükümeti işbaşı yapıncaya kadar, istifasını vermiş o hükümet tarafından “idare” edildi.

Böyle bir hükümetin bürokrasi üzerindeki hakimiyet, kontrol ve ağırlığını devam ettirebilmesi, iş yaptırabilmesi, muktedir olabilmesi elbette ki beklenemezdi.

Evvelce bir yazımızda ifade ettiğimiz gibi, görev süresinin son dönemindeki Amerikan başkanlarının durumunu tarif için kullanılan “topal ördek” deyimi, seçim sonrasındaki hükümet için de geçerliydi.

Aynı durum, onun yerine kurulan seçim hükümetinde de farklı şekilde devam etti.

CHP ve MHP’nin katılmadığı, HDP’nin önce iki bakan verip 25 gün sonra geri çektiği bu hükümetteki bakanların neredeyse yarısına yakını, siyasî sorumluluğu bulunmayan bürokratlardan oluşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar