Yine sandık

1946 seçiminden başlatırsak, ülkeyi yönetecekleri oylarımızla belirleme imkânına kavuştuğumuz çok partili sistem uygulamasında 69. yılı doldurduk. Ve 26. dönem parlamentosunda görev yapacak milletvekillerini...

1946 seçiminden başlatırsak, ülkeyi yönetecekleri oylarımızla belirleme imkânına kavuştuğumuz çok partili sistem uygulamasında 69. yılı doldurduk.

Ve 26. dönem parlamentosunda görev yapacak milletvekillerini seçmek üzere bugün bir defa daha sandık başına gidiyoruz.

Beş ay önceki 7 Haziran seçiminden sonra yaşanan gelişmeleri, iktidarın ve  muhalefetin performanslarını, terör saldırılarındaki  tırmanışı, siyaset gündemindeki gerilimleri hep birlikte gördük, yaşadık, temaşa ettik. Şimdi bütün bunları değerlendirip bir karar vererek, o yönde oyumuzu kullanacağız.

Bunu yaparken dikkat edip göz önünde bulundurmamız gereken bazı önemli hususlardan birkaçını sıralayacak olursak:

Bir defa, oyumuzu mutlaka verelim.

İkincisi, sandığa sahip çıkalım. Partiler ve bağımsız adaylar, oyların tasnif, sayım, tutanağa işleme ve seçim kurullarına  teslim süreçlerini son aşamaya kadar yakından takip etsinler. Ki, sandıklardan çıkacak sonuçlara gölge düşürebilecek şüphe ve şaibelere meydan verilmesin.

Bugün, oy tercihimizin ne yönde olması gerektiğine dair fikir beyan etmenin günü değil. 

Ancak şu kadarını ifade edelim:

Oyumuzu, demokrasi ve hukuk devletini güçlendirmek, bu değerlere yönelik sapma ve ihlalleri frenlemek, millî irade kavramını gerçek anlamına kavuşturup, bu kavramın farklı amaçlarla istismar edilmesini engellemek için, bu hassasiyetle kullanalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar