Yine aynı kısır döngü

Genelkurmay PKK’ye karşı yapılan son operasyonlarda örgüte epeyce zayiat verdirildiğini bildirdi. Geçen hafta sonunda Bediüzzaman mevlidi vesilesiyle gittiğimiz Van’daki dostlarımıza ulaşan ve onların bize...

Genelkurmay PKK’ye karşı yapılan son operasyonlarda örgüte epeyce zayiat verdirildiğini bildirdi.

Geçen hafta sonunda Bediüzzaman mevlidi vesilesiyle gittiğimiz Van’daki dostlarımıza ulaşan ve onların bize aktardığı duyumlar da bu açıklamayı teyid ediyor.

Can veren militanların cenazelerinin, hayli uzun bekletmelerden sonra sınırdan geçişine izin verilip ailelerine teslim edilmekte olduğuna ilişkin haberler de.

Bombardımanlar sonrasında birçok yerde taziye evleri açıldığı ifade ediliyor.

Hâlâ izin verilmeyen ve teslim edilmeyen birçok cenaze olduğu da belirtiliyor.

Bir cihetiyle, bölgedeki örgüt hakimiyetini güçlendiren çözüm sürecinin ardından terörle mücadelede tekrar askerî yöntemlere dönüldüğünü gösteren bu haberler, aynı zamanda belki iradeleri dışında dağa çıkmaya zorlanmış olan yeni gençlerin trajedisini de sergiliyor.

Keza Zergele örneğinde gözlendiği gibi, operasyonlarda sivil kayıpların da olduğu yönündeki iddialar ise yine endişe verici. 

Tıpkı şehitlerdeki âni artış gibi...

Ne var ki, çözüm süreci adı altında bir buçuk seneyi aşkın bir zamandır devam eden çatışmasızlık ve sükûnetin ardından, bir anda böyle bir ortama girilmiş olmasının inandırıcı bir açıklaması yapılamadı.

İktidar sözcüleri, PKK’nın verdiği sözleri tutmayıp silah bırakmadığını ve yol kesme, adam kaçırma, bölgedeki hakimiyetini güçlendirme gibi eylemlerini sürdürürken kendilerinin buna göz yumduklarını itiraf anlamına gelen beyanlarda bulundular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar