“Yenikapı ruhu”na ters uygulamalar

Saray-iktidar cenahının 15 Temmuz’dan önce seslendirmeye başladığı “Dışarıda olduğu gibi içeride de dostlukları arttıracağız” söylemi, kalkışma sonrasında partiler arasında...

Saray-iktidar cenahının 15 Temmuz’dan önce seslendirmeye başladığı “Dışarıda olduğu gibi içeride de dostlukları arttıracağız” söylemi, kalkışma sonrasında partiler arasında oluşan “darbeye karşı ortak tavır” ekseninde gelişerek sürerken, HDP’yi dışlayan Yenikapı mitinginde yeni bir boyut kazandı.
Orada sergilenen “birlik-beraberlik” tablosunu ifade için her fırsatta “Yenikapı ruhu“na atıf yapılır oldu. Bilhassa iktidar kanadı sürekli bu “ruh”u vurguladı.

Farklı siyasî görüşlerin darbe ve terör tehdidine karşı ortaya koyduğu birliktelik ve dayanışma, elbette özlenen bir tavırdı. Ve bu tavır OHAL ilanı ile, hemen ardından çıkarılan ilk KHK’da da devam etti.

Ama sonrasında işin rengi hızla değişmeye başladı. Bilhassa müteakip KHK’larla yapılan ve on binlerce insanı sorgusuz sualsiz memuriyetten çıkaran tasfiyeler, eşzamanlı olarak her kesimde gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalar, bu mutabakat havasının dağılmasına yol açtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar