Yeni Asya hakkın yanında, haksızlığın karşısındadır

2008’de Yrd. Doç. Dr. İsmail Ermağan’ın sorularına cevaplarımız-dünden devam:15. Yeni Asya, “din adına” siyaset yapılmasına karşıdır. Mevcut toplum yapısı ile sosyal ve siyasî...

2008’de Yrd. Doç. Dr. İsmail Ermağan’ın sorularına cevaplarımız-dünden devam:
15. Yeni Asya, “din adına” siyaset yapılmasına karşıdır. Mevcut toplum yapısı ile sosyal ve siyasî şartlar içinde, “din adına” parti kurulmaması ve dini kullanarak devlet idaresine talip olunmaması gereğine inanır; buna mukabil, parti ayrımı gözetmeksizin, tümüyle siyaset ve devlet kurumunun dine hizmetkâr kılınması zaruretini savunur. Dinin siyasete, siyasetin de dinsizliğe alet edilmemesi gerektiğine inanır.

16. Yeni Asya, din başta olmak üzere toplumun ortak değerlerinin hiçbir siyasî, ticarî, maddî veya manevî çıkar hesabı için alet edilemeyeceği inancındadır.

17. Yeni Asya aileyi toplumun, kadını da yaratılış özellikleriyle ailenin vazgeçilmez unsuru olarak görür; aileyi ve kadını tahrip ve dejenere etmeye yönelik girişimlere karşı çıkar.

18. Yeni Asya, yayın prensiplerine uymayan ilânları kabul etmez ve yayınlamaz. (Banka ilânları, müstehcen ve gayri ahlâkî görüntü ve mesajların yer aldığı ilânlar, tek görüş ve tek adam ideolojilerinin mesajlarını taşıyan ilânlar, alkollü içki ilânları gibi.)

19. Yeni Asya farklı hizmet gruplarıyla ilişkilerini karşılıklı saygı ve “Müslümanların nereden, kimden olursa olsun istifadelerine taraftar olma” prensibine bina eder; özellikle ortak konularda işbirliği, dayanışma ve ittifak sağlanması için gayret gösterir; gereksiz suçlama, sürtüşme ve tartışmalara girmekten kaçınır; haksız eleştirilere maruz kaldığında ise cevabını genel yayın prensipleri ve meşru müdafaa sınırları çerçevesinde ve yapıcı bir üslûp kullanarak verir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar