Tweet’lerle...

Geride bıraktığımız günlerin gelişmelerini tweet’lerle özetlersek:* Atama yapamayan sınırlı sorumlu seçim hükümeti, 7 Haziran’da düşen AKP iktidarının Saray güdümündeki...

Geride bıraktığımız günlerin gelişmelerini tweet’lerle özetlersek:
* Atama yapamayan sınırlı sorumlu seçim hükümeti, 7 Haziran’da düşen AKP iktidarının Saray güdümündeki düşük profilli devamı değil mi?

* Seçim hükümetinin 7 Haziran öncesi AKP hükümetinden tek farkı, üçü AKP’den ayrılan “bağımsız”lar ve iki HDP’li ile takviye edilmiş olması.

* AKP’den ayrılıp “bağımsız bakan” yapılanlar, 12 Mart’ta CHP’den istifa edip “partiler üstü başbakan” yapılan Nihat Erim’i hatırlatmıyor mu?

* İki parti “AKP’nin seçim hükümetinde yokuz” diyor, AKP o partilerden bazı isimlere bakanlık teklif ediyor. Bu rüşvet yoluyla fitne değil mi?

* 1977’de Ecevit milletin vermediği sandalyeleri bakanlık rüşveti dağıtarak yaptığı transferlerle tamamlamıştı. Şimdi aynı şeyi AKP yapıyor.

* CHP ve MHP’nin seçim hükümetine girmemesi eleştirilebilir. Ama AKP’nin o partilere mensup bazı vekillere bakanlık önermesi de ahlâkî değil.

* Bakanlık rüşveti anayasanın gereğiymiş. Ağzı bozuk küfürbaz troller öyle diyor. Anayasa uzmanlığı da bunlara kaldı ya, artık gam yemeyiz.

* Seçim hükümetinin Kültür Bakanı Yalçın Topçu Risale-i Nur’a bandrol engeli ve AYM’nin iptal ettiği devlet tekeli hakkında ne düşünüyor?

* Yalçın Topçu, Kültür Bakanlığının kütüphanelere kitap alımlarındaki ayrımcı ve keyfî uygulamalarına ilişkin düşüncesini de açıklamalı.

* Eskiden akreditasyon ayrımcılığını sadece asker yapardı, şimdi ona Saray, Başbakanlık, Diyanet, Kültür Bakanlığı.. eklendi. İleri demokrasi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar