Travma ve kutuplaşma

Zorlama 1 Kasım seçiminden çıkan sonuçlar Türkiye siyasetinin son dönemde içine hapsedildiği derin ikilemi bir kez daha gözler önüne serdi: Bir tarafta gerilim ve kutuplaştırma politikalarından beslenip...

Zorlama 1 Kasım seçiminden çıkan sonuçlar Türkiye siyasetinin son dönemde içine hapsedildiği derin ikilemi bir kez daha gözler önüne serdi:

Bir tarafta gerilim ve kutuplaştırma politikalarından beslenip güç tazeleyen bir iktidar; diğer tarafta millete alternatif olma ümidi vermeyi başaramayan bir muhalefet.

İktidarın gerilim siyasetinin tutmasında etkili olan en önemli faktör, son olarak 28 Şubat döneminde uygulanan yoğun baskıların halkta meydana getirdiği travma.

İrtica yaftası altında dindarlığı bir numaralı iç tehdit ilan eden laikçi zihniyet toplumun bilinç altında öyle derin bir tepki birikimi meydana getirdi ki, hâlâ silinmiyor.

AKP de bunu kullanıp kendi yanlışlarını kamufle ederek iktidarını devam ettiriyor.

Bu travma öylesine derin ki, geçen dönemlere damgasını vuran asker ve bürokrasi vesayetinin şekil değiştirip Saray ve iktidar vesayetine dönüştüğünü, AKP’yi destekleyen kesimler hâlâ fark etmiş değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar