Terörü kim tırmandırdı?​

Çözüm süreciyle birlikte yaşanan bir buçuk senelik sükûnetin ardından, 7 Haziran sonrasında terörün birden tırmandırılması kim(ler)in işi?Üç aya yakın bir süredir olaylar...

Çözüm süreciyle birlikte yaşanan bir buçuk senelik sükûnetin ardından, 7 Haziran sonrasında terörün birden tırmandırılması kim(ler)in işi?
Üç aya yakın bir süredir olaylar, saldırılar, çatışmalar, şehitler, sivil kayıplar, operasyonlar, tartışmalar devam ediyor, ama bu soru hâlâ cevabını bulmuş değil.

Partiler birbirlerini suçluyorlar.

İthamların özellikle yöneltildiği iki adresten biri öteden beri “olağan şüpheli” nazarıyla bakılan HDP, diğeri de AKP.

Peki, hep “terör örgütünün siyasî uzantısı” olmakla suçlanan HDP’nin, son terör dalgasında bir dahli ve rolü olabilir mi?

Dağda savaş yerine düz ovada siyaset yapmanın teşvik edildiği bir ortamda bu tercihin yansıması olarak siyaset sahnesinde yerini alan ve 7 Haziran’da barajı aşıp 80 milletvekiliyle Meclise girebilen bir parti, hele bu sonuçtan sonra niye terörden medet umsun? Bindiği dalı kesmekten farksız böyle bir tavrın mantığı var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar