Son etapta da takoz konulmak istendi, ama...

Danıştay Risale-i Nur neşriyatında yetkiyi Diyanet’e veren hükümet kararnamesinin yürürlüğünü durdurduğunda bizim çözümümüz hazırdı. AYM’nin devlet tekelini iptalinden sonra...

Danıştay Risale-i Nur neşriyatında yetkiyi Diyanet’e veren hükümet kararnamesinin yürürlüğünü durdurduğunda bizim çözümümüz hazırdı.

AYM’nin devlet tekelini iptalinden sonra Abdülmecid Nursî’nin kızı Saadet Kaynak Hanımla görüşerek, öncesinde bütün ısrarlara rağmen kabul etmediği telif sözleşmesini imzalamaya ikna etmiştik.

Daha önce Erdoğan’ın başbakanken bu konuyla ilgili görüşme talebini  dahi  reddetmiş olan Saadet Hanım, gelinen noktadaki tıkanmayı ancak kendi muvafakatinin açabileceğini görünce, notere giderek bahis mevzuu sözleşmeye imza koydu.

Ve attığı bu imzayla, “aslına uygun olması” şartıyla, arzu eden herkesin risaleleri basabilmesinin yolunu açmış oldu.

Danıştay kararı sonrasında, Diyanet sözleşmesiyle basılan eserlere de bandrol vermeyi durduran Bakanlığa, Saadet Hanımın ve yanında diğer vârislerin temsilcisi Seyda Ünlükul’un—çok önceden verdiği—muvafakatnameleriyle başvurduk.

Evvelâ bandrol için herhangi bir engel kalmadığı ifade edildi. Ama son anda devreye giren bazı eller işi yine karıştırmak istediler. Seyda Beyin babası Suat Ünlükul’un yıllar önce vârislikten gelen telif haklarını devrettiğine dair bir “belge”yle, çözüme tekrar çomak sokulmaya çalışıldı.

Ancak o “belge”nin Yargıtay onaylı bir mahkeme kararıyla çürütüldüğünü ortaya koyarak bu teşebbüsü de boşa çıkardık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar