Siyasette yeni dönem

7 Haziran seçiminde sandıktan çıkan sonucun, AKP’yi yine birinci parti konumunda muhafaza etmekle beraber, bu partinin iktidarının son bulacağı aşamaya yumuşak bir geçişin işaretini de verdiği...

7 Haziran seçiminde sandıktan çıkan sonucun, AKP’yi yine birinci parti konumunda muhafaza etmekle beraber, bu partinin iktidarının son bulacağı aşamaya yumuşak bir geçişin işaretini de verdiği söylenebilir.
Gerçi aynı sonucu “Seçmen AKP’yi uyarırken bir şans daha verdi, mesajı alır, derlenip toparlanırsa iktidarını yine sürdürebilir” şeklinde yorumlayanlar da var.

Ama Erdoğan’ın Saraya çıktıktan sonraki tavırlarının bıraktığı izler, parti için bu noktada büyük handikap oluşturuyor.

“Reis”in her işe müdahil, dominant, buyurgan ve mütehakkim tavrı kolay kolay değişmeyeceğine göre, AKP’nin ondan bağımsız ve özgür politikalar geliştirmesi beklenemez.

Eğer böyle bir irade ve inisiyatif ortaya koyup rüşdünü ispatlama çabasına girerse, o zaman geçmişte örnekleri çokça yaşanan çatışmaların bir yenisi daha tekrarlanmış olur.

Böyle bir durumun yaşanması halinde, bunun Erdoğan’a da, partiye de yansımaları haliyle olumsuz olur.

Sonuçta, her iki şıkta da, yani Erdoğan’ın metbu, AKP’nin tâbi olduğu seçenekte de, karşı karşıya gelmeleri halinde de hem Erdoğan, hem AKP kaybeder.

Bu ikilemden çıkmaları hiç kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar