Şevket Demirel

M aalesef Şevket Demirel’le çok geç tanıştık. Vesile, ağabeyi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatından sonra yeni baskısını yaptığımız İslam Demokrasi Laiklik kitabı...

M aalesef Şevket Demirel’le çok geç tanıştık. Vesile, ağabeyi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatından sonra yeni baskısını yaptığımız İslam Demokrasi Laiklik kitabı oldu.
Kitabı okuduktan sonra bizi arayıp, “Bir nevi Demirel’in hatıratı gibi olmuş” diyerek tebrik, takdir ve teşekkürlerini bildirdi.

Ardından kendisini ziyaret ederek, damadı İlhan Kesici’nin de katıldığı etraflıca bir görüşme yaptık. Hem bu kitaba, hem Demirel’le Dünya Turu eserimize sahip çıktı.

Beraberce geliştirip uygulamayı planladığımız önemli projelerimiz vardı. İnşaallah Kesici başta olmak üzere aile meclisi üyeleriyle birlikte tamamlama imkânı buluruz.

Ağabeyi Süleyman Bey gibi çocukluğunda Hafız Ali’den Kur’an dersi alan; Kesici’nin, “Beş vakit namaz kıldığını damadı olduktan sonra öğrendim” dediği Şevket Bey çok cömert ve hayırsever bir insandı.

Barla’daki Yeni Asya Tesisleri dahil olmak üzere, Nur cemaatleri tarafından yaptırılan bütün hizmet binalarına hiçbir ayrım gözetmeden yardım etti ve destek oldu.

Mühendis ve işadamı olarak, memleketi İslamköy’ün ve Isparta’nın kalkınmasına çok büyük emek ve katkılarda bulundu, Demirel Külliyesinin fikir babalığını, mimarlığını ve bütün masraflarını üstlendi.

Demirel’in son kez kamuoyuna seslendiği külliye açılışına, tekerlekli sandalyesi ve burnuna takılı hortumlarla o da iştirak etti ve külliyenin inşa serencamı hakkında detaylı bilgiler veren bir konuşma yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar