Sarayın göremediği

7 Haziran seçimiyle girilen yeni dönemde siyaseti şekillendirme noktasında belirleyici olacak aktörler arasındaki “satranç oyunu” devam ediyor.Bu aktörlerden Erdoğan’ın muhalefet partilerine yönelik atraksiyonları...

7 Haziran seçimiyle girilen yeni dönemde siyaseti şekillendirme noktasında belirleyici olacak aktörler arasındaki “satranç oyunu” devam ediyor.
Bu aktörlerden Erdoğan’ın muhalefet partilerine yönelik atraksiyonları, Meclis Başkanlığı seçiminde ilk sonucunu verdi.

Başkanlığa AKP’nin adayı seçildi.

Bu sonuç, yapılan koalisyon pazarlıklarında AKP’nin elini güçlendirdi mi, göreceğiz.

Eğer sonuçta öyle veya böyle bir hükümet formülünde mutabakata varılamayıp da erken seçime gitme durumu ortaya çıkarsa, İsmet Yılmaz Meclis tarihine en kısa süreyle görev yapan başkan olarak geçebilir.

Ve işaretler, parti liderlerine “Egolarınızı aşın, yeni hükümeti bir an önce kurun” çağrılarında bulunan Erdoğan’ın gerçek niyetinin erken seçim olduğunu gösteriyor.

Geçmiş teamül ve uygulamaların rağmına, hükümetin kurulması için yapacağı görevlendirmeyi bu kadar uzatıp geciktirmesi dahi yine bu niyetle irtibatlandırılıyor.

Seçim sonrasında muhalefet partilerinin içini karıştırmaya yönelik atraksiyonları da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar