Sadakat ve samimiyet timsali.. Kasım Ali Güngör

Daha Halil Uslu’nun âni vefatı şokunu atlatamadan, bir başka hizmet kahramanı olan Kasım Ali Güngör’ün vefat haberiyle sarsıldık.Güngör de Uslu gibi neşriyat hizmetinin bayraktarlarındandı. İttihad ve...

Daha Halil Uslu’nun âni vefatı şokunu atlatamadan, bir başka hizmet kahramanı olan Kasım Ali Güngör’ün vefat haberiyle sarsıldık.
Güngör de Uslu gibi neşriyat hizmetinin bayraktarlarındandı. İttihad ve Yeni Asya’dan önce çıkan Uhuvvet ve Zülfikar gazetelerinde önemli idarî görevler üstlenmişti. İttihad çıktığında da Bursa Ulu Camiinin kapılarında namaz çıkışları “Müslümanların gazetesi geldi. Buyurun, alın” diye yüksek sesle bağırarak cemaate gazete sattıklarını anlatıyordu.

Astsubay okulu mezunuydu. Annesine verdiği söz gereği, okulu bitirir bitirmez başladığı namazlarını açıktan pervasız şekilde kılmaya devam etmişti.

Dindarlığı sebebiyle zaman zaman birilerinin hedefi olmuş, dönemin 1. Ordu Komutanı Cemal Tural’ın hışmına uğramış, ama kesinlikle geri adım atmamıştı.

Kısa süre sonra Risale-i Nur’u tanımış ve o şevkle etrafındaki askerlere tanıtmış, bu yüzden yine tepki çekmiş, hesaba çekilmiş, ancak boyun eğmemişti.

Ama baskılar iyice artınca, son derece başarılı olduğu askerlik mesleğinden henüz 22 yaşında iken ayrılmak mecburiyetinde kalmıştı.

Sonrasında kendisini tamamen hizmetlere vakfetti. Zübeyir Gündüzalp, Refet Barutçu, Sadullah Nutku, Üzeyir Şenler, Bekir Berk gibi isimlerle birlikte hizmet etti.

40 yıllık okuyucularımızla yaptığımız mülâkatlar çerçevesinde Ali Kanıbir ve Erdoğan Akdemir’’e Yeni Asya için şunları söylemişti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar